Välkommen till Lugnets Djur och Natur!

En Daglig verksamhet som vänder sig till personer med lindrig till måttlig intellektuell funktionsnedsättning och/eller personer med diagnoser inom autismspektrat.

På en mindre gård i Västerhaninge bedrivs  Lugnets Djur och Natur, verksamheten baseras på djurhållning och odling. På gården finns ett stall och flertalet hagar med hästar, alpackor, höns, kaniner och hundar därutöver finns även en stallkatt. 

På gården finns också grönsaks-, bär-, och fruktodlingar. Aktiviteterna på gården inbjuder till rörlighet, stimulans av sinnena och upplevelsen ska vara kravlös men meningsfull. Lugnets Djur och Natur är en arbetslivsinriktad daglig verksamhet som riktar sig till personer som vill närma sig den öppna arbetsmarknaden. 

Då gården ligger i en lantlig skogsmiljö med närhet till badvänlig sjö finns också möjlighet till skogspromenader, bär och svamp plockning. Förutom djur, natur och odling skapas utbud av aktiviteter utifrån deltagarnas intressen, behov och önskemål.

Lokaler

Verksamhetslokalen rymmer 2 rum med kök samt tillgång till ett mindre hus som kan användas till enskilda aktiviteter eller för en mindre grupp.

Mat och måltider

I verksamheten finns möjlighet att förvara, värma och äta medhavd lunch och mellanmål. 

 

Välkommen att kontakta oss!

Rasmus
Zazhar, Spotify och Rasmus
Star som är körklar

Gårdens Tupp Rocky

Flamman Flamman ute på tur